با چای ماچا بیشتر آشنا شویم.

  • Post comments:0 دیدگاه
  • Reading time:4 mins read
چای ماچا

چای ماچا مدت‌هاست که بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم توصیه می‌شود. در این مقاله به بررسی این چای سبز و نوشیدنی جذاب خواهیم پرداخت.

چای ماچا چیست؟

چای ماچا نوعی چای سبز است که با برداشتن برگ‌های جوان چای و آسیاب کردن آن‌ها به صورت یک پودر سبز روشن تهیه می‌شود. پودر را با آب داغ مخلوط می کنیم تا یک نوشیدنی خاص تهیه شود.

چای ماچا با چای سبز معمولی متفاوت است. لوئیز چیدل، یکی از نویسندگان کتاب ماچا می‌گوید:

نوشیدن چای سبز دم‌شده کمی شبیه جوشاندن اسفناج، دور انداختن اسفناج و نوشیدن آب است. شما برخی از مواد مغذی را دریافت خواهید کرد، اما بهترین مقدار را دور می اندازید. با ماچا، کل برگ های چای را می نوشید.

برگ های ماچا روی بوته های چای سبز که در سایه نگهداری می شوند رشد می کنند. سایه باعث افزایش مقدار کلروفیل در برگ ها می شود و همین باعث می شود برگ ها سبز روشن و پر از مواد مغذی باشند. برگ ها را با دست چیده و ساقه ها و رگبرگ ها را جدا می شود. برگ ها به طور سنتی توسط سنگ های گرانیت آسیاب می شوند و به پودر بسیار ریز تبدیل می شوند.

آسیاب کردن برگ‌ها یک ساعت طول می‌کشد و این کار در تاریکی برای محافظت از مواد مغذی انجام می‌شود.

بهترین نوع ماچا مربوط به ژاپن است، جایی که قرن‌ها در آنجا کشت می‌شود و بخشی از فرهنگ و سنت چای ژاپنی است.


مطالب مرتبط: چای سبز چیست و چگونه تهیه می‌شود؟


خواص چای ماچا چیست؟

چای ماچا مانند سایر چای های سبز حاوی دسته ای از آنتی اکسیدان ها به نام کاتچین است. ماچا حاوی مقدار زیادی کاتچین به نام EGCG (اپی گالوکاتچین گالات) است که اعتقاد بر این است که اثرات ضد سرطانی بر بدن دارد. مطالعات زیادی نشان داده چای سبز مزایای مختلفی مانند کمک به پیشگیری از بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و سرطان دارد.

چای ماچا برای لاغری و کاهش وزن هم پیشنهاد شده است.

با این حال، توجه داشته باشید که بسیاری از این تحقیقات از آزمایش‌های بالینی نبوده است. در عوض، این عمدتاً از مطالعات مبتنی بر جمعیت است، جایی که محققان به گروه‌هایی از افرادی که چای سبز می‌نوشند نگاه می‌کنند و نتایج سلامتی آنها را با گروه‌هایی که چای سبز نمی‌نوشند مقایسه می‌کنند.

با این حال، یافته های جالبی وجود دارد. مطالعه ای در سال 2014 با 25 کارآزمایی تصادفی کنترل شده در مورد ارتباط بین چای و فشار خون پرداخت و گزارش داد که وقتی مردم چای – به ویژه چای سبز – را به مدت 12 هفته می نوشند، فشار خون آنها به طور قابل توجهی کاهش می یابد. یک مطالعه در سال 2011 گزارش داد که نوشیدن چای سبز به نظر می رسد با سطوح پایین تر کلسترول بد LDL مرتبط است، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. از آنجایی که ماچا نوعی چای سبز است، ممکن است فواید مشابهی داشته باشند، اما تحقیقات کافی برای این ادعا وجود ندارد.

مقایسه چای ماچا با چای سبز

هم چایِ سبز دم شده معمولی و هم ماچا حاوی کافئین هستند، اما با مقداری کمتر از قهوه یا چای سیاه. به نظر می رسد ماچا حاوی کافئین بیشتری نسبت به چای سبز دم شده معمولی باشد.

همچنین چای ماچا حاوی EGCG بیشتری است. سایت ConsumerLab.com، که یک گروه آزمایشی مستقل است، محصولات ماچا را در سال 2015 آزمایش کرد و متوجه شد که ماچا 17 تا 109 میلی گرم EGCG در هر وعده ارائه می دهد. در مقایسه، متوسط چای سبز دم کرده 25 تا 86 میلی گرم در هر وعده فراهم می کند. در حالی که پودرهای ماچا حاوی کاتچین بیشتری نسبت به چای سبز دم شده در هر گرم بود، به طور قابل ملاحظه ای گرانتر بود:

ماچا چه طعمی دارد؟

یک چای ماچای با کیفیت خوب، سبز روشن و صاف است. یک ماچای متوسط به رنگ زرد و دانه‌دار خواهد بود – یعنی برگ‌های سفت‌تر بوته چای. کیفیت برگ بر طعم آن تأثیر می گذارد. یک ماچای خوب اصلا طعم تلخ نخواهد داشت و طعم آن کمی شیرین خواهد داشت.

آیا در چای ماچا سرب وجود دارد؟

سرب موجود در چای سبز همواره نگران کننده بوده است. چای سبز مانند اسفنجی برای سرب است. تعجب آور نیست که در طول سال ها مقادیر قابل قبولی سرب در چای سبز پیدا شده است.

اما آزمایشات نشان داد که حتی اگر سرب در برگ‌های استفاده شده در چای سبز یافت شود، به نظر نمی‌رسد که در آب جذب شود. متخصصان می‌گویند که ابتدا نگران محتوای سرب در چای ماچا بودند، زیرا مردم برگ‌های سبز چای را مستقیماً مصرف می‌کردند. با این حال، آزمایش ها آنها نشان داد که در بین شش برند محبوب ماچا که آزمایش شد، پودرها به سرب آلوده نبودند. همچنین حاوی آفت کش هم نبودند.

پس شما می توانید بدون نگرانی چایی‌ماچا مصرف کنید.

طرز تهیه چای ماچا

پودر ماچا و آب داغ باید با هم مخلوط شوند. توصیه می شود از صافی برای الک کردن ماچا در یک کاسه استفاده کنید تا توده ها نشوند.

صافی چای ماچا

سپس آب گرم را اضافه کرده و هم بزنید.

(به طور سنتی این کار با یک همزن بامبو به نام چیسن انجام می شود.)

با هم زدن یک چای کف آلود ایجاد می شود که می تواند در فنجان ریخته شود. برخی از افراد پودر را به مایعات داغ دیگر مانند شیر اضافه می کنند تا یک لاته سبز روشن درست کنند.

گاهی پودرهای چای ماچا در نوشیدنی مانند آب یا اسموتی همراه می‌شود. همچنین به دلیل رنگ و طعم آن می توان آن را به غذاهای دیگر مانند نان و شیرینی اضافه کرد.

آیا چای ماچا عوارض دارد؟

نوشیدن چایی‌ماچا سالم و بی خطر است، اما افراد حساس به کافئین باید توجه داشته باشند که همه انواع چای حاوی مقادیری از کافئین هستند.

تولید محتوا توسط: eBgroup

4.9/5 - (20 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید